reklama

Spaghetti olio aglio peperoncino

Spaghetti olio aglio peperoncinoTo chyba najprostszy i jeden z najlepszych przepisów na spaghetti. W niespełna pół godziny możesz przygotować smaczny obiad. Szczególnie polecam dla tych, którym na wszystko brakuje czasu. Doskonała alternatywa dla dań barowych.

 

 

Składniki (2 porcje)

  • 6 ząbków czosnku, obranych i pokrojonych w plasterki
  • 1 papryczka chili, przepołowiona, wyjęte pestki i pokrojona w cieniutkie paseczki
  • 6 łyżek oliwy
  • 200 g makaronu spaghetti (ostatnio polubiłam Lubellę, gotuje się 10-12 minut)

Reklama

Sposób przygotowania

  • Makaron ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić przelać gorącą wodą.
  • Makaron połączyć z oliwą, czosnkiem i papryczką. Dobrze wymieszać i przełożyć na talerze.
  • Można dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.

 

Smacznego!

Marta

Email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

621 komentarzy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.