reklama

Domowej roboty bułeczki SCONES

Domowej roboty bułeczki SCONES ze szpinakiem i czosnkiem niedźwiedzimRewelacyjne bułeczki nie tylko dla smakoszy. Ze szpinakiem i czosnkiem niedźwiedzim. Te proste w przygotowaniu bułeczki zasmakują każdemu, no chyba, że nie przepadasz za szpinakiem. Możesz się jednak przekonać, gdy posmakujesz.

 

 

Składniki

  • 500 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 g świeżego szpinaku
  • 70 g zimnego masła
  • 315 ml mleka

Reklama

Sposób przygotowania

  • Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  • Pomieszaj ze sobą mąkę, proszek i sól.
  • Poszatkuj szpinak i dodaj do mieszanki.
  • Dodaj do mieszanki zimne masło i wymieszaj całość rękami, aby masło połączyło się z resztą składników.
  • Dolej mleko i wymieszaj całość rękami.
  • Wyjmij ciasto na oprószony mąką blat i oprósz samo ciasto. Rozwałkuj na grubość 2 centymetrów.
  • Z ciasta wytnij kółka za pomocą odwróconej szklanki.
  • Ułóż kółka ciasta na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  • Wsadź blachę do piekarnika i piecz około 15 minut aż zbrązowieją.
  • Jedz gdy są jeszcze ciepłe.

 

Zadowolenie gwarantowane.

Marta

Email Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

15833 komentarzy

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.